wtorek, 10 marca 2015

Meksykańska surówka z czerwonej kapusty

W ciągu ostatniego roku nastąpiło w moim życiu tak dużo zmian, że nie do końca umiem je sobie jeszcze poukładać. Transformacja trwa w sumie w najlepsze.
Choć przy wszystkich wielkich i życiowych woltach zabrzmi to trywialnie, to cieszy mnie fakt, że, w ramach zmian, zostałam zmobilizowana do jedzenia surówek, o których dawniej zapominałam, albo mi się ich nie chciało. Teraz, komponując posiłki, myślę zawsze: "a jaka surówka do tego"?
Meksykańska surówka z czerwonej kapusty zjedzona została w towarzystwie chili sin carne z ryżem. Dobra była.



Składniki na 4 porcje:
1/2 małej główki czerwonej kapusty
1/2 czerwonej cebuli
5cm białej części pora
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki kukurydzy
1/2 łyżeczki chilli
sok z 2 limonek
garść świeżej kolendry

Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w piórka, por - w paseczki, paprykę - w drobną kostkę. Wszystkie składniki oprócz kolendry dobrze wymieszaj w dużej misce. Gotową surówkę posyp obficie kolendrą.

5 komentarzy:

  1. Takiej wersji surówki z czerwonej kapusty nie jadłam, musi być smaczna !

    OdpowiedzUsuń
  2. a co cię zmobilizowało do jedzenia surówek?

    OdpowiedzUsuń
  3. Proszę dodawać olej do surówek,aby witaminy były przyswajalne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę sobie dodawać olej według uznania, ja sobie z moimi witaminami poradzę. :)

      Usuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...