piątek, 13 lutego 2015

Dietetyczne frytki z batatów z tymiankiem

W Biedronce można kupić bataty za 7zł. Wykorzystałam sytuację i przyrządziłam pieczone frytki, które, posypane solą i tymiankiem, wsparte ulubionym sosem, smakują świetnie (nawet na śniadanie).
Polecam, VM




Składniki na 2 porcje:
1 batat
spora szczypta soli
spora szczypta tymianku

Batata pokrój na kształt frytek, posyp solą i tymiankiem, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35-40 minut.

4 komentarze:

  1. to jedne z moich ulubionych frytek :) właśnie ostatnio też w Biedronce bataty kupowałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jutro będę takie robiła. Pierwszy raz użyję batata :) Skorzystam z przepisu :)
    pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie frytki z batatów są najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  4. Prosze dodac porzadna szczypte cynamonu jeszcze....mmmmmniam :)

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...