niedziela, 24 listopada 2013

Naleśniki z boczniakami i kaszą

Na moim talerzu zima.




Składniki:
1 torebka kaszy gryczanej
1 cebula
250g boczniaków
1 kostka (180g) tofu wędzonego
sól i pieprz
naleśniki

Ugotuj kaszę w osolonej wodzie. Cebulę i boczniaki pokrój w paski, wrzuć na patelnię, podlej wodą i duś do miękkości na małym ogniu i pod pokrywką. W misce rozdrobnij widelcem tofu, połącz z kaszą i grzybami, dopraw solą i pieprzem. Gotowy farsz zawiń w naleśniki, umieść na suchej patelni i podgrzej.

2 komentarze:

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...