czwartek, 10 stycznia 2013

Zupa-krem selerowo-porowa

Podana z bezglutenowym (bo kukurydzianym) makaronem. Prawda, że kaczuszki są urocze? ;)

Składniki:
6 łodyg selera naciowego
1 duży por
1/2l bulionu warzywnego
sól i pieprz

Seler i por pokrój na kawałki, umieść w garnku, podlej wodą i uduś. Kiedy warzywa będą miękkie, przełóż je do blendera, zalej bulionem i dokładnie zmiksuj. Jeśli uznasz, że zupa jest za gęsta, dolej nieco wody lub bulionu. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

5 komentarzy:

  1. U, nie lubię naciowego:) Ciekawe, jak smakuje na ciepło.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli nie lubisz naciowego, to to bardzo nie jest zupa dla Ciebie. Jest bardzo, bardzo selerowa. :)

      Usuń
  2. A gdzie można dostać takie kaczuszki? :) Są świetne!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kaczuszki znalazłam w Almie. Kosztowały 6zł/300g. :)

      Usuń
    2. Kupię, bo są boskie. A zupe zrobie w weekend. Zupe z korzeniowego selera kocham, ciekawa jestem takiej. Pozdrawiam Monika

      Usuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...