sobota, 5 stycznia 2013

Pieczone warzywne kanapki

Nic tak nie cieszy jak pieczone warzywa. Chyba że pieczone warzywa, które wyglądają tak jak te na zdjęciu. Najlepiej smakują, kiedy nieco przestygną.

Składniki na 4 sztuki:
1 duży ziemniak 
1 łyżka oliwy z oliwek
1 czerwona cebula
4 pieczarki
kawałek cukinii
kawałek żółtej papryki
kawałek czerwonej papryki
1/2 pomidora
sól i pieprz

Pokrój ziemniak na 8 plastrów o grubości około 5mm. Każdy z plastrów posmaruj oliwą z oliwek, bardzo delikatnie posól, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Cebulę, pieczarki i pomidor pokrój na cienkie plastry, cukinię na plastry o grubości około 5mm, a papryki w cienkie paski. Wszystkie warzywa delikatnie posól i popieprz. Wyjmij ziemniaki z piekarnika. Na czterech z nich ułóż warstwami warzywa i przykryj pozostałymi ziemniakami. Wstaw kanapki do piekarnika na kolejne 15 minut.

5 komentarzy:

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...