niedziela, 20 maja 2012

Dżem z rabarbaru

Dżemik jest cudny. Nie za słodki, o kremowej, delikatnej konsystencji. Tylko brać i szamać!

Składniki:
300g rabarbaru
100g jabłek
30g cukru trzcinowego
2 łyżki wody

Rabarbar pokrój na kawałki o długości 1cm, a jabłka - w kostkę. Umieść owoce w garnku, dodaj cukier, wymieszaj i zostaw, przykryte, na kilka godzin. Po tym czasie dolej wodę i gotuj na bardzo małym ogniu przez około 30 minut (aż owoce się rozpadną). Gotowy dżem przełóż do słoika.


Co do słoika?!Organizator: WeganNerd

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...