sobota, 12 maja 2012

Drożdżówki z serem

Smakowały? ;>

Składniki:
1/2 szklanki wody
25g drożdży
1 łyżka cukru trzcinowego
2 łyżki mąki pełnoziarnistej


1 czubata łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki wody
2 łyżki cukru trzcinowego

220g mąki pełnoziarnistej
szczypta soli
1 łyżeczka oleju

2 banany
1 łyżka cukru trzcinowego
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżki rodzynek

W garnku podgrzej wodę. Dodaj drożdże, łyżkę cukru i 2 łyżki mąki, wymieszaj i poczekaj aż rozczyn urośnie. W misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, wodę i cukier. Dodaj przesianą mąkę pełnoziarnistą, sól i gotowy rozczyn. Połącz wszystkie składniki, po czym dolej olej. Wyrabiaj ciasto długo i dokładnie, po czym odłóż w ciepłe miejsce na kilkanaście minut. W tym czasie zmiksuj tofu z bananami, cukrem trzcinowym i cynamonem, dodaj rodzynki i wymieszaj. Rozwałkuj ciasto, wyłóż ser, zawiń roladę, pokrój ją w plastry o grubości 2-3cm, ułóż je na blaszce, wstaw do piekarnika nagrzanego do 50 stopni (żeby drożdżówki wyrosły). Po 15 minutach ustaw piekarnik na 170 stopni i piecz na złoty kolor (20-25 minut).

1 komentarz:

  1. It's really a nice and helpful piece of information. I'm satisfied that you just shared
    this useful info with us. Please keep us informed like
    this. Thank you for sharing.
    Feel free to surf my web page :: nude girls

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...