piątek, 4 maja 2012

Amarantuski sezamowe

Składniki:
1 szklanka amarantusa ekspandowanego
1/3 szklanki sezamu
3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki cukru trzcinowego
1/4 szklanki wody
2-3 łyżki oleju

Wszystkie składniki wymieszaj (ilość oleju zależy od uzyskanej konsystencji), uformuj nieduże ciasteczka i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor (20-25 minut).

5 komentarzy:

  1. porywam jedno ciasteczko

    OdpowiedzUsuń
  2. Przemniam! Wyprodukowałam dziś dorzucając jeszcze resztki siemienia i słonecznika. Wspaniałe. Dzięki, będziemy powtarzać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie piekę ;) Zamieniłam tylko mąke na orkiszową i dodałam odrobinę słonecznika... :D

    OdpowiedzUsuń
  4. właśnie zajadam..... boskie..... dodałam zamiast oleju rozpuszczone masło orzechowe a sezam podprażyłam na patelni....

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...