wtorek, 10 kwietnia 2012

Sajgonki w szpinaku

Są malutkie, są urocze, są na jeden gryz, są zielone i ze szpinaku.

Składniki:
marchew
papryka
mini kolby kukurydzy
suszone pomidory
rzeżucha
świeży szpinak

Marchew ugotuj na parze i pokrój w cienkie słupki. Paprykę, kukurydzę i pomidory pokrój w paseczki. Zetnij rzeżuchę. Liście szpinaku zanurzaj w gotującej się wodzie na 20-30 sekund, po czym rozłóż je na desce, nałóż po kawałeczku marchewki, papryki, kukurydzy, pomidora oraz po kilka listków rzeżuchy i zwiń w ruloniki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...