poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Makowe muffinki

"Siała babcia maaaak, nie wiedziała jaaaak, a dziadek wiedział i jej powiedział..."

Składniki:
50g cukru trzcinowego
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki mąki kukurydzianej
4 łyżki wody
1/3 szklanki mleka sojowego
100g mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu
1/2 szklanki maku

Cukier, cukier waniliowy, mąkę kukurydzianą i wodę utrzyj na gładką masę, dodaj resztę składników i zmiksuj. Przełóż ciasto do foremek muffinkowych i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez 25-30 minut.

2 komentarze:

  1. uroczo wygląda taka kropkowa babeczka.

    OdpowiedzUsuń
  2. A babeczki są w kropeczki :)) super mufinka :)

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...