czwartek, 1 marca 2012

Zupa z awokado

Bardzo łatwa, bardzo gęsta, bardzo smaczna i bardzo zielona. W sam raz na siódmy w tym roku miesiąc jesieni.

Składniki:
1 por
1/2 litra bulionu warzywnego
2 awokado
sok z 1 limonki
sól i pieprz

Pokrojony w cienkie plasterki por wrzuć do garnka, zalej gorącym bulionem warzywnym i gotuj przez 10 minut. Wydrążony miąższ z awokado wrzuć do blendera, zalej sokiem z limonki i zmiksuj na gładką masę. Wystudzony bulion wraz z porem dodaj do awokado, wszystko dokładnie zmiksuj i dopraw solą oraz pieprzem. Jeśli chcesz zjeść zupę na ciepło, podgrzej ją w garnku. Jeśli chcesz zjeść chłodnik, wstaw zupę do lodówki.

2 komentarze:

  1. wygląda pysznie, tak pewnie też smakuje, koniecznie muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...