niedziela, 25 marca 2012

Wiosenny twarożek

To jeszcze nie są te pyszne, świeże i pachnące nowalijki, o których marzę od dłuższego czasu. Jeszcze chwilka, już niedługo. 
Czekanie umilam sobie twarożkiem, który (owszem - pyszny) aż się prosi o rzodkiewkę i szczypiorek prosto z działeczki.

Składniki:
1/2 kostki (90g) tofu
1 łyżka mleka lub jogurtu sojowego
3 rzodkiewki
3 pomidorki koktajlowe
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól i pieprz

Tofu z mlekiem lub jogurtem rozdrobnij widelcem. Dodaj pokrojone rzodkiewki, pomidorki i szczypiorek, wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...