czwartek, 22 marca 2012

Waniliowe mango

Pachnie nieziemsko, jest delikatne jak obłoczek i smakuje jak niebo. 

Składniki:
2 szklanki mleka sojowego waniliowego
4 łyżki tapioki
200g dojrzałego mango

Mleko i tapiokę umieść w garnku i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mleko wyraźnie zgęstnieje, a tapioka zrobi się przezroczysta. Wtedy wyłącz gaz i przykryj garnek ściereczką. W tym czasie obierz i zmiksuj mango, a następnie połącz je z mlekiem i tapioką. Dokładnie zmiksuj, przelej do salaterek i wstaw do lodówki na 2 godziny. Przed samym podaniem posyp deser cynamonem.

TAPIOKA i jaOrganizator: quchniawege

1 komentarz:

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...