poniedziałek, 7 listopada 2011

Zielona zupa cebulowo-selerowo-groszkowa

Składniki:
200g cebuli
200g selera naciowego
1/2l bulionu warzywnego
220g groszku z puszki
2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżeczki pieprzu

Cebulę i seler pokrój w plasterki i wrzuć do garnka. Zalej gorącym bulionem warzywnym i gotuj przez 20 minut. Do miksera wsyp groszek i zmiksuj go bardzo dokładnie razem z ugotowanymi cebulą, selerem i bulionem. Dodaj sok z cytryny i pieprz. Zupę przelej do garnka, dolej szklankę wody i zagotuj na małym ogniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...