poniedziałek, 14 listopada 2011

Zawijańce

Składniki:
1/2 szklanki czerwonej soczewicy
1/2 łyżeczki soli
1 liść laurowy
6 pomidorków koktajlowych
rukola
1/2 kostki (90g) tofu wędzonego
6 łyżeczek płatków migdałowych
3 łyżeczki siemienia lnianego
6 liści sałaty

Do garnka wsyp soczewicę i sól, dodaj liść laurowy i zalej 1 szklanką wody. Gotuj przez 20 minut pod przykryciem i na małym ogniu. Pomidorki pokrój na plasterki. Tofu pokrój na 12 słupków. Jeśli chcesz, możesz je czymś doprawić. Usmaż tofu na patelni bez użycia tłuszczu. Na umyte i osuszone liście sałaty nałóż po łyżce soczewicy, jednym pomidorku, kilka liści rukoli, dwa słupki tofu, jednej łyżeczce migdałów, pół łyżeczki siemienia lnianego. Sałatę zawiń i zepnij wykałaczką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...