środa, 16 listopada 2011

Wegański sos koperkowy

Składniki:
1/2 kostki (90g) tofu naturalnego
1 łyżka oliwy z oliwek
1/3 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
3 łyżki koperku
woda

Tofu zmiksuj z oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem, dodaj 3 łyżki koperku i ponownie zmiksuj. Kiedy masa będzie gładka, dodawaj stopniowo wodę, żeby uzyskać pożądaną konsystencję.

1 komentarz:

  1. Lubię sosy z tofu, jednak najlepiej sprawdza się w nich tofu silken/jedwabiste. Wychodzi perfect sos...

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...