środa, 16 listopada 2011

Roladki z cukinii

Składniki:
1 długa, chuda cukinia
1 mała cebula
1 szklanka bulionu warzywnego
100g granulatu sojowego
100g marchwi
1 łyżeczka pieprzu

Cukinię umyj, osusz i pokrój na cienkie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Cebulę poszatkuj, wrzuć na patelnię i zalej bulionem. Gotuj przez 2-3 minuty, po czym dodaj marchew startą na tarce o drobnych oczkach oraz granulat sojowy. Dopraw pieprzem i mieszaj aż granulat wchłonie wodę. Farsz układaj na 2/3 powierzchni  plastrów cukinii, zawiń i zepnij wykałaczkami. Roladki ułóż w rondlu, wlej trochę wrzącej wody (tyle, żeby przykryła dno rondla), przykryj pokrywką i duś na bardzo małym ogniu przez 15 minut.

2 komentarze:

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...