wtorek, 22 listopada 2011

Pierogi z twarogiem



Składniki ciasta:

150g mąki pełnoziarnistej
1/2 szklanki gorącej wody
1 łyżka oliwy


Składniki farszu:
1/2 szklanki tofu własnej roboty
1 szklanka ziemniaków
2 cebule
1 szklanka bulionu warzywnego
1/2 łyżeczki pieprzu

Połącz mąkę z wodą, dodaj oliwę i bardzo dokładnie zagnieć ciasto. Przygotuj tofu. Ziemniaki obierz, pokrój i ugotuj na parze. Cebulę pokrój, wrzuć na patelnię, zalej bulionem i ugotuj. Wszystkie składniki farszu wymieszaj, dopraw pieprzem. Z cienko rozwałkowanego ciasta wytnij kółka, nałóż farsz, ulep pierogi i gotuj je w osolonej wodzie przez 2-3 minuty od wypłynięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...