poniedziałek, 21 listopada 2011

Jabłkowe muszelki

Składniki:
ciasto francuskie
1 duże, słodkie jabłko
garść orzechów laskowych
1 łyżka rodzynek
1 łyżeczka cynamonu
3 goździki

Małe foremki w kształcie muszelek wyłóż ciastem francuskim. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. dodaj rozdrobnione orzechy laskowe, sparzone wrzątkiem rodzynki, cynamon i rozgniecione w moździerzu goździki. Wszystko wymieszaj i nałóż do muszelek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

1 komentarz:

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...