środa, 2 listopada 2011

Bigos

Składniki:
1 łyżka oliwy z oliwek
2 cebule
6 pieczarek
8 suszonych śliwek
500g kapusty kiszonej
1 puszka pomidorów
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka kminku (jeśli nie ma go w kapuście)

W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej poszatkowaną cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i śliwki. Po chwili dorzuć kapustę, pomidory razem z sokiem, koncentrat, sól, pieprz, cukier i kminek. Wlej trochę wody i gotuj pod przykryciem, na małym ogniu, przez około godzinę. Od czasu do czasu przemieszaj bigos, żeby się nie przypalił. Jeśli będzie to konieczne, podczas gotowania dolej nieco wrzątku.

4 komentarze:

  1. Coś takiego za mną chodzi , w chwili obecnej piekę ciasto z twojego przepisu na zebrę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyszła i to dosłownie już jej niema taka pyszna była.

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...