środa, 26 października 2011

Pierogi z soją i kapustą

Składniki ciasta:
300g mąki pełnoziarnistej
około 1 szklanki gorącej wody
2 łyżki oliwy

Składniki farszu:
100g granulatu sojowego
1/2l bulionu warzywnego
400g kapusty kiszonej
1 łyżeczka oliwy z oliwek
3 cebule
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu

Połącz mąkę z wodą, dodaj oliwę i bardzo dokładnie zagnieć ciasto. Granulat sojowy ugotuj w bulionie, po czym odcedź go na sitku. Kapustę pokrój i ugotuj do miękkości w takiej ilości wody, która ją zakryje, a następnie ją odcedź. Cebulę pokrój i uduś na oliwie, dodając sól i pieprz. Granulat, kapustę i cebulę dokładnie wymieszaj. Z cienko rozwałkowanego ciasta wytnij kółka, nałóż farsz, ulep pierogi i gotuj je w osolonej wodzie przez 2-3 minuty od wypłynięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...