sobota, 15 października 2011

Wegański sos czosnkowy



Składniki:
180g miękkiego tofu naturalnego
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka suszonego oregano
sól i pieprz
woda

Zmiksuj tofu, czosnek i oliwę. Dodaj bazylię i oregano, dopraw solą i pieprzem. Kiedy masa będzie gładka, stopniowo dolewaj wodę, żeby uzyskać pożądaną konsystencję.

1 komentarz:

  1. Wlasnie zrobilam, jest niezly, tylko ze zamiast bazylii i oregano dalam koperek i natke pietruszki, razem do miksowania, tak wiec wyszedl mi wlasciwie sos czosnkowo-koperkowy, ale tez moze byc, dobra baza do wielu sosow ;)

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...