poniedziałek, 10 października 2011

Wegański piernik

Składniki:
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
1/2 szklanki zmielonego słonecznika
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 szklanki tartej dyni
1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
3 łyżki oleju
1/2 szklanki mleka sojowego naturalnego

Wszystkie składniki wymieszaj i piecz przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

1 komentarz:

  1. piernik z dynią :-) to trzeba wypróbować! Dzięki - pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...