wtorek, 25 października 2011

Jajecznica z tofu



Składniki na jedną porcję:
1/2 kostki (90g) tofu naturalnego, marynowanego, wędzonego (do wyboru)
szczypta kurkumy
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1/2 małej cebuli
szczypta soli
szczypta pieprzu
1/2 pomidora


W misce rozdrobnij tofu widelcem, dodając kurkumę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej drobno posiekaną cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Pomidor pokrój w kostkę i wrzuć go na patelnię. Po chwili dodaj tofu i mieszaj. Za pomocą odrobiny wody możesz wyregulować stopień "ścięcia" jajecznicy.

1 komentarz:

  1. bede probować , bo jeszcze tofu nie jadlam w wydaniu jajecznym :)

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...