środa, 21 września 2011

Sajgonki z kiszoną kapustą


Składniki:
1 cebula
1 marchew
300g kiszonej kapusty
5 łyżek granulatu sojowego
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka sosu sojowego
1/2 łyżeczki mielonego kminku
1 łyżeczka cukru trzcinowego
sól i pieprz
papier ryżowy
2 łyżki oliwy do smażenia

Cebulę i marchew uduś w pięciu łyżkach wody. Dodaj poszatkowaną kapustę kiszoną, suchy granulat sojowy, koncentrat pomidorowy, sos sojowy, kminek i cukier. Wymieszaj wszystko i zalej taką ilością wody, która zakryje zawartość patelni. Kiedy kapusta zmięknie, granulat nabierze wilgoci, a woda trochę odparuje, dopraw solą i pieprzem. Zawiń farsz w namoczony papier ryżowy i usmaż na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...