niedziela, 18 września 2011

Pasta z bakłażana


Składniki:
1 bakłażan
sól
sok z cytryny
oliwa z oliwek
2 ząbki czosnku
świeża bazylia
pieprz

Bakłażan pokrój w plastry, posól i polej sokiem z cytryny. Po dwudziestu minutach go opłucz, posmaruj odrobiną oliwy i wstaw na najwyższy poziom, nagrzanego do 180 stopni, piekarnika, nastawionego na grillowanie. Kiedy skórka będzie łatwo odchodzić od miąższu, wyjmij bakłażan, wystudź go i zdejmij skórkę. Miąższ rozdrobnij w misce, dodaj zmiażdżony czosnek, posiekaną bazylię oraz odrobinę soli i pieprzu. Wymieszaj. Podawaj po schłodzeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...