wtorek, 30 sierpnia 2011

Wegańskie szaszłyki

Składniki:
1 kostka (180g) tofu marynowanego
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
zielona, czerwona i żółta papryka
pomidorki cherry
brokuły
kiełbaski sojowe wędzone

Pokrój tofu na 12 kawałków, zalej marynatą z octu, oliwy i soku z cytryny i włóż do lodówki na 2 godziny. Drewniane patyczki do szaszłyków zanurz na 30 minut w wodzie. Warzywa i kiełbaski pokrój na dość duże kawałki. Nadziej składniki na patyczki i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni lub na grillu.

2 komentarze:

  1. mniam mniam mniam ^^

    OdpowiedzUsuń
  2. Z racji, ze do UK zawitalo lato (zapewne na niedlugo), czas na tenze przysdmak dzis wieczorem :)

    OdpowiedzUsuń

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...