czwartek, 18 sierpnia 2011

Kotlety ziemniaczano-marchewkowe

Składniki:
250g ziemniaków
250g marchwi
1 cebula
4 łyżki posiekanego szczypiorku

1 kostka (180g) tofu marynowanego
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka oliwy z oliwek (albo oleju ryżowego) do smażenia

Ziemniaki, marchew i cebulę ugotuj na parze. Cebulę posiekaj, ziemniaki i marchew utłucz. Dodaj szczypiorek i rozdrobnione widelcem tofu. Wszystko wymieszaj, dodaj mąkę i gałkę muszkatołową, znów wymieszaj (ręcznie będzie więcej zabawy :D). Uformuj nieduże kotlety, usmaż na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...