czwartek, 18 sierpnia 2011

Paszteciki ryżowe




Składniki na 12 sztuk:
1 kostka (180g) tofu wędzonego 
1 puszka zielonego groszku
2 łyżki sosu sojowego 

1 łyżeczka octu balsamicznego 
1 łyżeczka oliwy z oliwek 
1/2 średniej cebuli 
2 ząbki czosnku 
4 łyżki posiekanego szczypiorku 
świeżo mielony pieprz
12 arkuszy papieru ryżowego
1 łyżka oleju do smażenia


Zmiksuj wszystko (oprócz szczypiorku), dopraw pieprzem, dodaj szczypiorek i wymieszaj. Zawiń farsz w namoczony papier ryżowy, poczekaj aż wyschnie i usmaż na gorącym oleju. Żeby paszteciki były bajerancko czerwone, wystarczy papier ryżowy zanurzyć w świeżym soku z buraka, ale to jest opcja dla ludzi o mocnych nerwach. ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ponieważ zmęczył mnie spam wysyłany przez pewnego zautomatyzowanego anonima (100-120 komentarzy dziennie!), włączyłam weryfikację obrazkową. Mam nadzieję, że Was to nie zniechęci do komentowania zawartości mojego bloga! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...